Algemene info

Algemene info

RAADPLEGINGEN

U kan steeds terecht bij uw arts naar keuze. Iedere arts in de groepspraktijk kan uw medisch dossier raadplegen zodat bij belet of afwezigheid van uw arts naar keuze één van de praktijkcollega's u steeds kan verder helpen.  U kan uw afspraak boeken via MAAK AFSPRAAK.
Geen plaats meer in de online agenda? Neem dan contact op met ons secretariaat op 011/18.86.84
Voor een vlotte gang van zaken voor u en ons, maken we u graag attent op enkele mededelingen:

  • Probeer steeds tijdig aanwezig te zijn voor uw afspraak.
  • Breng steeds uw identiteitskaart/kidsID en klever van het ziekenfonds mee.
  • Wanneer u een afspraak wenst voor 2 personen, gelieve dan ook twee afspraken online te boeken of dit te melden bij het telefonisch maken van de afspraak.
  • Indien u niet tijdig aanwezig kan zijn op uw afspraak, gelieve steeds telefonisch te annuleren en indien mogelijk, minstens 1 uur op voorhand. Op deze manier kunnen wij andere mensen verder helpen.
  • Voor het invullen van papierenwerk allerhande vragen wij u ook een afspraak te maken. Dit kost immers tijd en vaak is de aanwezigheid van uw identiteitskaart nodig.
  • Wij maken geen voorschriften op telefonische vraag. De arts voorziet voldoende voorschriften tot op het moment dat hij een nieuwe controle nodig acht.
  • Komt u voor een bloedafname? U komt nuchter (dwz. niets eten en drinken gedurende 8 uur voor het onderzoek, water mag).

HUISBEZOEKEN

U kan telefonisch een huisbezoek aanvragen op het nummer 011/18.86.84

Voor een vlotte gang van zaken vragen wij dit aan te vragen voor 11:00u.

Opgelet: Huisbezoeken worden voorbehouden aan patiënten die niet zelf naar de praktijk kunnen komen, bijvoorbeeld omwille van gezondheidsproblemen. Indien mogelijk, willen wij u met aandrang vragen zelf naar de consultatie te komen. De omstandigheden voor onderzoek zijn hier immers optimaal.

 

WACHTDIENST

Voor dringende gevallen  wordt de wachtdienst in het weekend verzorgd in de  huisartsenwachtpost te Sint-Truiden.

 

  •  Vrijdagavond 19.00u t.e.m. maandagmorgen 08.00u en op feestdagen.
  •  Huisartsenwachtpost 38, diestersteenweg 106, 3800 Sint-Truiden (naast het ziekenhuis)

 

Van maandagavond t.e.m. vrijdagmorgen blijft de wachtdienst lokaal te Gingelom in de praktijk van een van de dienstdoende artsen. U kan de wachtdienst de hele week bereiken via 089/59.00.59.


Voor zeer ernstige urgenties belt u 112 (algemeen noodnummer)

De apotheek van wacht is te vinden via www.apotheek.be of www.apotheeklimburg.be tussen 09.00u en 22.00u of op 078/05.17.33 tussen 22.00u en 09.00u.